Mondragó Ara i Sempre

 Mareta de Mondragó, amada mia

25 ANYS DEL PARC NATURAL DE MONDRAGÓ

Els alumnes de 4t d'ESO de l'IES Santanyí han fet un vídeo en motiu de la celebració del 25è aniversari de la declaració del Parc natural de Mondragó, com a projecte de les assignatures optatives de Música, TIC i Educació visual, plàstica i audiovisual.

Gràcies a l'arxiu del GOB Santanyí varen poder fer un repàs de totes les notícies sortides a la premsa des de 1989 fins 1992, moment en què s'aprovà la creació del Parc Natural.

Va sorprendre els alumnes comprovar la gran mobilització que s'organitzà el novembre de 1989 quan l'Ajuntament aprovà la urbanització de Mondragó. Moltes persones varen fer sentir la seva veu i es varen manifestar a favor de la conservació d'aquest espai tan estimat fins aconseguir que el Govern comprés els terrenys per a la seva protecció.

Han convertit el lema de fa 25 anys "Mondragó ara o mai" en "Mondragó ara i sempre".
Han fet seus poemes i músiques escrits per aquella ocasió i els han versionat per crear la banda sonora del vídeo. Han dissenyat cartells per fer palès el compromís de seguir cuidant i millorant aquest indret, perquè saben que no tenim PLANeta B.

Aquesta feina que us presenten es va enregistrar en una jornada de convivència i reforestació de la mà de professors i tècnics del Parc Natural.

"VOLEM DONAR LES GRÀCIES A LES PERSONES QUE VAREN FER POSSIBLE LA DECLARACIÓ DEL PARC NATURAL DE MONDRAGÓ I ENS COMPROMETEM A CUIDAR-LO PER A LES GENERACIONS FUTURES."