Saca la lengua

Alumnes de l'IES Santanyí, guanyadors del premi nacional del projecte "Saca la lengua"

El passat divendres, dia 11 de març, es van lliurar a Barcelona els premis del Projecte “Saca la Lengua”, un projecte científic de Ciència Ciutadana coordinat pel Centre de Regulació Genòmica (CRG), en col·laboració amb el centre d'Epidemiologia Ambiental i l'Obra Social “La Caixa”. El concurs comptava amb cinc categories, tres d'aquestes dirigides a alumnes d'ESO i batxillerat i dues a estudiants universitaris. Un grup de sis alumnes de 4t d'ESO de l'IES Santanyí van esdevenir els guanyadors de la categoria sobre Bioinformàtica.

El premi ha consistit en el viatge i l'estància a Barcelona durant tres dies, per a recollir el guardó al Cosmocaixa, així com l'oportunitat de formar part d'un projecte científic real, amb informació de primera mà sobre la investigació que es du a terme actualment en genètica.

El projecte està basat en l'estudi del microbioma, és a dir, el conjunt de tots els microorganismes presents en el cos humà, com per exemple la boca, l'intestí, etc. El projecte Saca La Lengua es centra en la flora bucal i el seu primer objectiu és identificar la diversitat de fongs i bacteris presents a la boca i la seva variabilitat entre individus. En una segona fase, es vol intentar descobrir si hi ha alguna relació entre aquesta variabilitat i algunes característiques ambientals dels individus.

Els alumnes de l'IES Santanyí ja van iniciar la seva col·laboració amb el projecte el curs passat, cedint la seva mostra de saliva per a la base de dades de l'estudi.

Sens dubte, es tracta d'un projecte molt interessant ja que es tracta d'un camp d'investigació que pot tenir una gran repercussió per a la salut en un futur.

Saca la lengua